MÚZEUMPEDAGÓGIA

Múzeumpedagógiai foglalkozás és sétáló füzet a

Magyar Zsidó Múzeum és Levéltárról,

és módszertani bemutató pedagógusoknak

 

__jszaka.jpg memento70.gif

 
A magyarországi holokauszt 70. évfordulójának évében hiánypótló múzeumpedagógiai foglalkozást és sétáló füzetet tervezünk a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltárról és a épített környezetéről. A sétáló füzet nyomtatási költségében várjuk anyagi támogatását a Memento70 kampány részeként. Részletek és támogatás itt található.
 
 
 
 

Mesepedagógiai műhely

Együttműködés a Scheiber Sándor Általános Iskolával

 
 
meseped_1.JPG
 
„A változó elméletek mellett a mesének egyik jelentősége kétségtelen: erkölcsös gondolkodása, igazságakarása. Benne ledől a jog érvényesülésének minden korlátja: a gonoszság végül elbukik, az ártatlanság diadalmaskodik s boldogságot ér. A mese a néplélek igazságszeretetének megszólalása. Hát még a zsidó mese (...)!”
Heller Bernát: A héber mese
 
A Magyar Zsidó Múzeum 7 alkalommal mesepedagógiai műhelyt indított 2014 tavaszától. A programsorozat kísérleti jellegére való tekintettel a Scheiber Sándor Általános Iskolával működünk együtt. A foglalkozások 2014 őszén zárulnak.
 
Részletek itt tekinthetőek meg.
 
 

 

Eltűnt emberek nyomában

Családtörténeti kutatás – novellaíró pályázat középiskolás

diákoknak

ladanyi anett portre_1.jpg

 

A Magyar Zsidó Múzeum és Magyar Zsidó Levéltár Eltűnt emberek nyomában címmel családtörténeti novellaíró pályázatot hirdetett középiskolás diákoknak. A pályázat a Múzeum magyarországi holokauszt 70. évfordulója alkalmából bemutatott két kiállításához kapcsolódott: A múlt jelene (2014. február 21 – április 20.), valamint Biró József (2014. április 29 – június 29.). A novella megírásához kapcsolódó kutatásra a Magyar Zsidó Levéltár Családkutató Központjában nyílt lehetőség. A legjobb pályamunkáért járó díjat Ladányi Anett (15 éves, Lauder Javne Iskola) nyerte el, amelyért a nyereményeket Heisler András, a MAZSIHISZ elnöke adta át a Rumbach Sebestyén utcai Zsinagógában, az Elfeledett szomszédaink című kiállítás megnyitóján.

 

Részletek itt tekinthetőek meg.

 

 

Fogadónyilatkozat díjmentes vasúti utazás igényléséhez itt tölthető le. Hitelesítéshez az alábbi elérhetőségeinkre tudja küldeni:

Email: muzeumpedagogia @ zsidomuzeum . hu

Fax: (+361) 321 8293

 

Egyedi kéréseket szívesen várunk a muzeumpedagogia @ zsidomuzeum . hu email címen.

 Múzeumpedagógiai foglalkoztató füzet ...
Mesepedagógiai műhely tt. A foglalkozások 2014 őszén z&aacut ...
További cikkek
Eseménynaptár
2015. Március « | »
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Új design
Hitközségi hírek