Amit a zsidóságról tudni kell

IMG_6610.JPG

Amit a zsidóságról tudni kell

Írta és összeállította: Raj Tamás

A bibliai meséket írta: Raj Ráchel

Rajzokat készuítette: Lovas Nagy Anna

 

Ár: 3000.- Ft

" A zsidóság történelmet imádkozik"- a nagy német költő, Heine szólt így - némi iróniával- arról a vallási közösségről, amelyből ő maga is származott. S valóba, igaza van: a héber imakönyv lapjain megannyi történelmi utalás látható, minduntalan hőseinkre és hagyományainkra, írott és szóbeli tanításokra hivatkozunk. Ám éppen ez a sajátosan szép benne: a zsidó vallás- más vallásokkal ellentétben- mindig történeti tudatra nevelte és neveli híveit...

A zsidó vallás éppen ezért nem dogmákon, hanem történelmi tényeken alapul. Másrészt viszont a zsidó történelmet sem lehet igazán megérteni az eseményeken átsugárzó hit szelleme nélkül. Könyvünk gyermekek számára készült, a fentieken nyugvó alapelveken, újszerű megközelítésben. A pompás képekhez egy-egy bibliai történetet írtunk, a zsidó történelem ősi lapjairól. S minden eseményhez egy-egy olyan oldal járul, amely a vallási törvények és szokások bemutatását célozza. Láthatjuk, hogyan alakult ki a máig élő hagyomány, s miképp lehetünk mi is annak gyakorló részesei. Megtanulhatjuk a legfőbb imákat, az ünnepeket, az otthoni és templomi élet mindennapjait.

Jóllehet, ez a képeskönyv elsősorban gyerekeknek íródott, akár felnőttek is tanulhatnak belőle. Sőt, az is talál benne újat, aki már ismeri a zsidó élet gyakorlatát.

Egyszóval: mindent megtalálunk benne, amit tudni kell a zsidóságról...

Raj Tamás

 

 Múzeumpedagógiai foglalkoztató füzet ...
Mesepedagógiai műhely tt. A foglalkozások 2014 őszén z&aacut ...
További cikkek
Eseménynaptár
2015. Március « | »
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Új design
Hitközségi hírek