TÁRLATVEZETÉS

Audio Guide

 

 

audioguide.jpg

A Magyar Zsidó Múzeum állandó kiállítását eddig csak hagyományos tárlatvezetéssel tekinthette meg a látogató, de 2010. júliusától lehetőség nyílik AUDIO  GUIDE DÍJMENTES igénybevételére is.
 
Az állandó kiállítás 39 darab kiemelt tárgya a zsidó vallás és kultúra Magyarországon fellelhető emléke. Ezeket a kiállítási térben piktogrammok jelzik, mely sorszámának begépelése után a hanganyag elindul.  Az audio guide rugalmasan alkalmazkodik a látogató ritmusához, a hanganyag sorrendje egyénileg beállítható.
 
Audio guideot a múzeum első emeletén található információs pultnál igényelhetnek.
 
Választható nyelvek:  magyar, angol, német, héber, spanyol, cseh, lengyel, szlovák, francia, olasz, orosz.

Az audio guide a Zsidónegyed kapuja program keretébe jött létre, a Közép- magyarországi Regionális Operatív program támogatásával.


 

Tárlatvezetés

 

t__rlatvez.jpg

Tárlatvezetéseket egyéni és csoportos látogatók számára nyitvatartási időben, szombat kivételével minden nap 10 és 16.00 óra között tudunk biztosítani. A Múzeum tárlatvezetői hét nyelven (magyar, angol, francia, olasz, spanyol, német, héber) vezetnek csoportokat a múzeum állandó kiállításán, valamint igény szerint az időszaki kiállításokon is.

Az időszaki kiállításokon és az állandó tárlatokon kizárólag múzeumunk képzett tárlatvezetői tarthatnak magyar, illetve idegen nyelvű tárlatvezetéseket.

A negyvenperces tárlatvezetés során a látogatók megismerkedhetnek a zsidó vallással, tradícióval és kultúrával.


A tárlatvezetés tematikája:

  • A zsidó vallás alapjai (A zsinagóga, a Szombat, a Tóra)
  • A zsinagógára vonatkozó vezetést a Dohány utcai zsinagógában tartjuk.                                      
  • Ünnepek, hagyományok, szokások
  • A magyarországi Holokauszt története

Az egyes témákat (előzetes egyeztetés alapján) külön-külön, és egy összefüggő vezetés keretében is tudjuk vállalni. Egyezteni az Aviv Utazási Irodával lehet az alábbi elérhetőségen: www.aviv.hu